HRADY A ZÁMKY HISTORICKÁ MISTA CÍRKEVNÍ PAMÁTKY PAMÁTKY UNESCO HOME PAGE HOME PAGE 15 KRKONOŠE 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 10 VÝCHODNÍ ČECHY 09 ČESKÝ RÁJ 08 ČESKÝ SEVER 07 SEVEROZÁPADNÍ ČECHY 06 ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ 05 PLZEŇSKO 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY 01 PRAHA 02 OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY KONGRESOVÁ TURISTIKA AKTIVNÍ DOVOLENÁ PŘÍRODA LÁZNĚ 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY
Pátek 29.03.2024
 

SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO
Vyhledávací centrum
Rejstřík regionu
Databanka akcí
Dopravní přístupnost
Destinační management
Příroda a její ochrana
Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Památky a zajímavosti
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Kultura, zábava, sport
Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Aktivní dovolená
Folklor a tradice
Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Turistika a volný čas
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Pohádkové regiony
Lázeňství
Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Kongresová turistika
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Ubytování a stravování
Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Království perníku

Naučné stezky CHKO Poodří [ Naučná stezka ]

Zámecká naučná stezka

V obci se nachází Zámecká naučná stezka, která má délku 5 km s 12 zastaveními na stezce. Je vedena katastrálním územím obce Bartošovice. Naučná stezka dostala název podle jednoho ze svých zastavení, které je věnováno Bartošovickému zámku, zmiňován od roku 1490. Trasa je v terénu vyznačena normalizovaným zelenobílým značením. Nabízí tak seznámení s kulturními památkami obce, dále s přilehlými mokřady, rybníky, lesy, se zástupci rostlinných a živočišných druhů na daném území. Okolí obce vybízí k pěší turistice nejen pro zkušené, ale i rodiny s dětmi.
Více informací na tel.č. TIC Regionu Poodří: +420/ 556 720 490



Blahutovická naučná stezka


Jde o naučnou stezku, která vede místní částí Jeseníku nad Odrou, Blahutovicemi. Měří 3 km a má celkem pět zastavení. Dostanete se s ní nejen k obnoveným kapličkám a božím mukám, ale také k prameni Rynka, do staré pískovny či k rybníku. Jednou ze zastávek je i místní Blahutovický - Komunitní klášter (více na: http://www.bayeruvodkaz.cz/), nebo také ptačí pozorovatelna.


Naučná stezka Kotvice


Naučná stezka Kotvice se rozprostírá mezi Novou Horkou a Studénkou. Nejpřitažlivější je zejména v jarním a podzimním období. Měří 3 km a je přístupná celoročně. Výchozím místem je Pasečný most ve Studénce a končí u starého mlýna v Nové Horce (místní částí Studénky). Na trase se seznámíme s přírodně rozmanitou a nenahraditelnou krajinou kolem řeky Odry, kterou obohacují nivní rybníky Nový či Kotvice a rybniční soustavy vznikající postupně od 14. století. Na trase dále můžeme pozorovat krajinu s rozptýlenou zelení typickou pro každoroční povrchové rozlivy do lužních lesů a luk.
Více informací na tel.č. IC Studénka: +420/ 556 414 387


Naučná stezka Proskovické louky

Krátká a nenáročná stezka v katastru Ostravy-Proskovic začíná u bývalého Sunkova mlýna na jižním okraji obce (je možné ji však procházet obousměrně). Po nezpevněné cestě pokračuje loukami k bývalé rybniční hrázi. Dále je vedena úzkou pěšinou po hrázi, přibližuje se k Odře a širší cestou mezi loukami se obloukem vrací zpět do Proskovic. Délka stezky je asi 1,7 km a její zastavení jsou věnována loukám a pastvinám, hrázím bývalých rybníků, řece Odře.
Více informací na tel.č. CHKO Poodří, Studénka: +420/ 556 455 055.


Školní naučná stezka ve Studénce

Stezka začíná u Základní školy TGM na ul. 2. května ve Studénce, kde jsou na okraji školní zahrady umístěny úvodní dvě zastavení. Stezka pak pokračuje pěšinou přes pole směrem k železniční trati, podchází ji podchodem a stáčí se po hrázi Horního rybníka. Končí na asfaltové účelové komunikaci u rybníka Velká Podlážka. Dále je možno pokračovat po asfaltové cestě směrem doprava a u Pasečného mostu přes Mlýnku se napojit na naučnou stezku Kotvice. Školní naučná stezka je dlouhá cca 1,5 km a je průchozí celoročně.
Více informací na tel.č. IC Studénka: +420/ 556 414 387

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Naučná stezka
AKTUALIZACE: Vladimír Petřvalský (Obecní úřad Bartošovice) org. 56, 05.01.2012 v 13:56 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
ATUR ČR
Podmínky členství ATUR ČR
Aktuality
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR